Kerstmarkt in de Gemeentegrot

Ieder jaar wordt in de Gemeentegrot van Valkenburg een grote kerstmarkt georganiseerd. Dit al sinds 1985. De kerstmarkt in de Gemmentegrot trekt ieder jaar vele tienduizenden bezoekers. Er zijn zelfs jaren dat er meer dan 150.000 mensen de grot bezoeken. Voor de entree van de grot is een kerststal te zien maar als je eenmaal in de grot bent kom je er nog veel meer tegen. In verschillende nissen, op grote mergelblokken en in niet gebruikte gangen zijn er verschillende leuke hoekjes met verschillende kersttaferelen te zien. In de gangen van de grot zijn verschillende stans te vinden waar je werkelijk van alles kunt kopen. Natuurlijk kom je er verschillende kramen tegen met leuke kerstversieringen. Ongeveer halverwege de grot is een groot restaurant te vinden waar je heerlijke glühwein kunt drinken en een warme wafel of een reibekuchen kunt eten.
ondanks het feit dat de markt ondergronds plaatsvindt is hij goed toegankelijk voor rollators en mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Tags bij dit artikel:


Valkenburg

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Valkenburg op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Valkenburg.
> Valkenburg tips en informatie


Alles over Valkenburg