Central Park

Het centraal op Manhattan gelegen (vandaar de naam) Central Park is het bekendste stadspark ter wereld. Het grotendeels groene park vormt aangename een oase binnen het drukke New York City. Het enorme park ligt tussen 5th en 8th Avenue en dus precies in het midden van de Upper East Side en Upper West Side. Maar het is geen gewoon stadspark, het is een groen recreatiegebied omringd door wolkenkrabbers – een uniek contrast dat je waarschijnlijk al in talloze films hebt gezien.

Central Park strekt zich uit over ongeveer 2,5 mijl (ongeveer 4 kilometer) van noord naar zuid en ongeveer 0,5 mijl (ongeveer 0,8 kilometer) van oost naar west op het breedste punt. De totale oppervlakte komt uit op ongeveer 3,41 vierkante kilometer. Central Park is in 1859 geopend en herbergt naast het groen verschillende attracties en bezienswaardigheden. Daardoor trekt Central Park ongeveer 25 miljoen bezoekers per jaar.

Tags bij dit artikel:


New York City

Dit artikel is onderdeel van een pagina over New York City op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over New York City.
> New York City tips en informatie


Alles over New York City