Solomon R. Guggenheim Museum

Het Solomon R. Guggenheim Museum is een van de bekendste musea van New York City. Dit was het allereerste Guggenheim Museum ter wereld en mag daardoor als het oorspronkelijk Guggenheim museum beschouwd worden. Het kunstmuseum richt zich helemaal op moderne kunst. De beleving beging eigenlijk al aan de buitenkant. Het museumgebouw zelf is een hoogstaand stukje architectuur. Aan de binnenkant wordt de spiraalvorm fraai doorgevoerd. Het bizarre gebouw van de Amerikaanse meesterarchitect Frank Lloyd Wright wordt door critici vaak een “beker beton” genoemd. Maar het Guggenheim Museum is niet voor niets een van de beroemdste gebouwen van de stad en een van de populairste musea voor moderne kunst in Manhattan.

De kunstwerken worden hier tentoongesteld langs een spiraalvormig verlopende helling die het gehele gebouw doorloopt. De collectie omvat kunstwerken van verschillende kunststromingen binnen de moderne en hedendaagse kunst, zoals expressionisme, surrealisme en dadaïsme. Beroemde namen zoals Picasso, Marc Chagall en onze eigen Vincent van Gogh passeren de revue.

Tags bij dit artikel:


New York City

Dit artikel is onderdeel van een pagina over New York City op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over New York City.
> New York City tips en informatie


Alles over New York City