Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld wordt als hét symbool van New York City en het vrije westen gezien. Deze ‘Statue of Liberty’ staat in de New York Bay, ten zuidwesten van Manhattan. Het beeld zelf heeft een hoogte van 46 meter, maar inclusief de sokkel kom je op een totale hoogte van maar liefst 93 meter. Frankrijk schonk het Vrijheidsbeeld in 1884 aan de Verenigde Staten. Twee jaar later stond het enorme standbeeld op haar plek en op 28 oktober 1886 volgde de officiële inhuldiging.

Het Vrijheidsbeeld geldt tegenwoordig nog steeds als een van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan New York City. Je kunt het Vrijheidsbeeld gratis bewonderen vanaf de veerboot tussen Manhattan en Staten Island. De betaalde rondvaartboten varen dichter langs het Statue of Liberty en geven daardoor een beter zicht op het beeld.

Je kunt het Vrijheidsbeeld zelf bezoeken tijdens een van de hiervoor aangeboden tours. De boottochten naar het Vrijheidsbeeld zijn in combinatie met een tour over Ellis Island. Er zijn twee manieren om het Vrijheidsbeeld te betreden: je bezoekt het voetstuk, of je gaat de kroon in. Voor beide opties moet je op tijd reserveren, want kaartjes hiervoor zijn vaak erg snel uitverkocht.

Tags bij dit artikel:


New York City

Dit artikel is onderdeel van een pagina over New York City op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over New York City.
> New York City tips en informatie


Alles over New York City