Maisson Leffe

 

Sinds 2012 is het voormalige slotklooster van de dominicanenzusters na een lange verbouwing weer in gebruik genomen. Stond het gebouw vroeger bekend als “Couvent de Bethleem” kreeg het na de verbouwing de naam “La Merveilleuse”. Dezelfde naam als de grot van Dinant. Het grootste deel van het gebouw wordt ingenomen door het restaurant en hotel maar een klein deel van het pand is ingericht als “Maison Leffe”.
maisonleffe-2
Historisch gezien heeft het gebouw weinig te maken met het bier maar de architecten zijn er in geslaagd om een prachtig museum te realiseren in de voormalige kapel van het gebouw. Het museum is in zijn geheel gewijd aan de verschillende bieren die gebrouwen worden door Leffe. Bij binnenkomst krijg je een kaartje met een QR-code. Dit kaartje kun je bij verschillende interactieve schermen voor een lazer houden waarna er een startscherm te zien is. Op dit scherm kun je uit verschillende opties kiezen. De bijzonderste optie is het ruiken van de verschillende producten die gebruikt worden voor het brouwen van Leffe. Het einde van de rondleiding bestaat natuurlijk uit het proeven van één van de bieren. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. De entree bedraagt 7 euro voor volwassen en kinderen onder de twaalf zijn gratis.

Tags bij dit artikel: , ,


Dinant

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Dinant op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Dinant.
> Dinant tips en informatie


Alles over Dinant