Rondvaart op de Rijn

Vanaf de Rheinuferpromenade kun je in het zomerseizoen een rondvaart op de Rijn maken. De toeristische dienst biedt een 60 minuten durende rondvaart aan die vijf tot zes keer per dag vertrekt vanaf de Burgplatz Pier. Kaartjes hiervoor koop je bij de kantoren van de toeristische dienst. Met de DüsseldorfCard krijg je korting op deze rondvaart. Tijdens de rondvaart heb je een prachtig uitzicht op de stad en wordt de rol van Düsseldorf aan het water uitgelegd in het Duits en Engels. Tijdens de tocht vaar je ook door de MedienHafen, maar er wordt niet aangelegd.

Wil je zeker zijn van een plekje aan boord dan kun je je tickets voor de rondvaart beter vooraf reserveren. Dat kan hier.

Een tweede aanbieder van rondvaarten is Weisse Flotte. Ook deze boten vertrekken vanaf de Rheinuferpromenade. Weisse Flosse heeft een verkoopkassa bij de pier. De rondvaarten van Weisse Flotte zijn enkele euro’s duurder en duren iets korter (45 minuten). Daar staat tegenover dat onbeperkt drank (fris, bier, wijn, koffie, thee) inbegrepen zit in de prijs.

Tags bij dit artikel: ,