Bodensee

De Bodensee of zoals het in het Nederlands noemen het Bodenmeer, staat ook bekend als het meer van Konstanz. Het meer vormt de grens tussen Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Het meer kan opgedeeld worden in twee stukken de Obersee en de Untersee. Konstanz ligt aan de oever van de Obersee, op de plek waar de Rijn deze met de Untersee verbindt. In het meer liggen verschillende grote eilanden. De grootste is Reichenau. Andere bekende eilanden zijn het bloemeneiland Mainau en Lindau Insel. Het klimaat van de Bodensee is opmerkelijk zacht en zorgt ervoor dat er rondom Konstanz sprake is van een microklimaat.

De Bodensee is van groot economisch belang geweest voor de ontwikkeling van Konstanz. Als ver voor onze jaartelling waren het de Kelten die zich als eerste permanent op deze plaats vestigden. Later zou dit gebied veroverd worden door de Romeinen die er een vlootbasis bouwden. Door de eeuwen heen zou de stad onderdeel uitmaken van verschillende landen, koninkrijken en genootschappen.

Tags bij dit artikel:


Konstanz

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Konstanz op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Konstanz.
> Konstanz tips en informatie


Alles over Konstanz