Mainau

Het bloemeneiland ligt een stukje voor de kust van Konstanz en kan met de veerboot of via een brug bereikt worden. Het eiland maakt onderdeel uit van het stadsdeel Litzelstetten. Het eiland heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Bodensee. Zo was er al in de eerste eeuw voor Christus een Romeinse vlootbasis te vinden. Later zouden de benedictijnen van Reichenau er een klooster bouwen. Later zou het eiland en het kasteel in handen komen van verschillende vooraanstaande Duitse adellijke families. Deze lieten er prachtige tuinen en een arboretum aanleggen.

Tegenwoordig is het eiland ondergebracht in een stichting, die het eiland heeft opengesteld voor publiek. Jaarlijks brengen meer dan 1,5 miljoen mensen een bezoek aan het eiland. Over het hele eiland zijn er prachtige bloementuinen te vinden, die ieder seizoen een ander kleurrijk uiterlijk hebben. Hoogtepunten van een bezoek aan het bloemeneiland Mainau, zijn de vlindertuin, de barokke kerk en de imposante waterval.

Tags bij dit artikel: ,


Konstanz

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Konstanz op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Konstanz.
> Konstanz tips en informatie


Alles over Konstanz