Allianz Arena

De Allianz Arena is een modern voetbalstadion in München. De naamgever is verzekeringsmaatschappij Allianz AG, die zich in ieder geval tot het jaar 2021 verbonden heeft aan het strak vormgegeven stadion. Het station heeft een permanent dak boven de tribunes. Er is geen mogelijkheid om het stadion helemaal af te sluiten, zoals je bij sommige moderne voetbalstadions weleens ziet.

De Allianz Arena is de thuisbasis voor twee professionele voetbalclubs uit München: Bayern München en TSV 1860 München. Het stadion is zo gemaakt dat de kleuren, zowel van buiten als van binnen, aangepast kunnen worden aan de clubkleuren van de thuisspelende club. Als Bayern München speelt dan is het stadion rood gekleurd, op de dagen dat TSV 1860 München thuis speelt dan is blauw de kleur van het stadion. Er worden ook voetbalinterlands gespeeld in de Allianz Arena. Als het Duitse elftal aan moet treden op de grasmat dan is het stadion wit.

De capaciteit van de Allianz Arena bedraagt ongeveer 69 tot 75 duizend toeschouwers. Het hangt er van af of er ook tijdelijke staanplaatsen zijn en wat voor soort wedstrijd er gespeeld wordt.

Tags bij dit artikel:


München

Dit artikel is onderdeel van een pagina over München op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over München.
> München tips en informatie


Alles over München