Oktoberfest

Met een kleine zes miljoen bezoekers per jaar is het Oktoberfest het grootste volksfeest ter wereld. Hoewel het Oktoberfest inmiddels ook op veel andere plekken gevierd wordt, is München de enige echte stad waar dit grootse bierfestival gehouden wordt. Het festival stamt uit het jaar 1810. Toen werd het allereerste Oktoberfest gehouden ter ere van het huwelijk tussen prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Het feest is in de afgelopen twee eeuwen uitgegroeid tot een spektakel dat zijn weerga niet kent.

Het Oktoberfest wordt gehouden op de Theresienwiese. Dit terrein is speciaal voor het Oktoberfest bedoeld. Vanaf de eerste zaterdag na 15 september is deze weide de plek waar men massaal naartoe komt om bier te drinken, te genieten van lokale specialiteiten zoals Münchner Weißwurst en in de vele kermisattracties te stappen. Het feest duurt normaal gesproken 16 dagen. De eerste zondag van oktober is de laatste dag van het Oktoberfest. Soms wordt het Oktoberfest met één of twee dagen verlengd als dat mooi uitkomt met de Dag van de Duitse Eenheid.

Tijdens het Oktoberfest wordt er vooral bier gedronken… heel veel bier. Het bier is van Beierse oorsprong en wordt in pullen van een liter geschonken. Bier drink je in één van de vele biertenten die op het terrein staan. De grootste biertenten kunnen meer dan tienduizend gasten tegelijkertijd herbergen.

Wie een hotel in München wil boeken tijdens het Oktoberfest die kan dat beter tijdig doen. Hoe dichter dit bierfestival in de buurt komt, des te duurder dat de hotelkamers meestal worden. Op de webpagina ‘waar overnachten in München‘ lees je een paar goede tips om goedkope hotelkamers te vinden in München.

Tags bij dit artikel: , ,


München

Dit artikel is onderdeel van een pagina over München op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over München.
> München tips en informatie


Alles over München