Lichtfestival Gent

In navolging van steden zoals Eindhoven, Amsterdam en Lyon heeft ook Gent haar eigen Lichtfestival. Tijdens dit driejaarlijkse evenement worden werken van nationale en internationale lichtkunstenaars getoond. De eerste editie werd in 2011 gehouden en de tweede in 2012. Men heeft er in Gent voor gekozen om het Lichtfestival daarna iedere drie jaar te houden. Liever een topevenement dat vanwege de kosten eens in de drie jaar gehouden wordt dan een beperkter Lichtfestival dat in een hogere frequentie gehouden wordt. Dat is de achterliggende gedachte.

Het Lichtfestival is een spektakel waarbij je langs een ruim vijf kilometer lang parcours indrukwekkende projecties, installaties en lichtsculpturen te zien krijgt. Een aantal installaties is interactief, waarbij het publiek het licht beïnvloedt. Een aantal installaties bestaat uit licht én geluid. Hierdoor ontstaat er een extra dramatisch effect die zijn weerga op het publiek zeker heeft.

Lichtfestival Gent is een gratis evenement, waarbij je overal in het parcours kunt beginnen. Het Lichtfestival wordt gehouden tegen het einde van de winter en duurt vier dagen. Gemiddeld komen er meer dan honderdduizend bezoekers per avond op dit prachtige festival af.

Tags bij dit artikel: ,