Brandenburger Strasse

De Brandenburger Strasse mag als dé winkelstraat van Potsdam gezien worden. De straat is vrijwel geheel autovrij en vormt eigenlijk een aaneenschakeling van winkels en een aantal horecagelegenheden. In het centrum van Potsdam is dit de meest levendige straat. De Brandenburger Strasse is een rechte straat die vanuit de Brandenburger Tor in oostelijke richting het centrum doorsnijdt. Opvallende bouwwerken die het vermelden waard zijn, zijn er behalve de eerder genoemde stadspoort niet.

Aan het begin van de Brandenburger Strasse ligt Hotel Brandenburger Tor. Wil je in Potsdam overnachten en zoek je vooral naar een hotel met comfort en een goede ligging, dan is Hotel Brandenburger Tor een uitstekende keuze. Het viersterrenhotel is van alle gemakken voorzien die je van een hedendaags hotel mag verwachten. Daarnaast is het erg gunstig gelegen. Het ligt aan het begin van Brandenburger Strasse, de belangrijkste winkel- en uitgaansstraat van Potsdam. Daarnaast loop je binnen vijf minuten Park Sanssouci binnen en sta je binnen kwartier bij de entree van Schloss Sanssouci.

Tags bij dit artikel: ,


Potsdam

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Potsdam op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Potsdam.
> Potsdam tips en informatie


Alles over Potsdam