Slot Sanssouci

Potsdam staat bekend vanwege de vele paleizen en tuinen. Het mooiste paleis is volgens velen Schloss Sanssouci. Dit lustpaleis is in ieder geval wel het best bezochte paleis van Postdam. Het is geen kwestie van naar de entree gaan, een kaartje kopen en naar binnen wandelen. Nee, op het moment dat je een kaartje koopt krijg je een tijdsslot toegewezen. Dat kan zomaar twee tot drie uur later zijn. Als je op de aan jou toegewezen entreetijd naar binnen mag dan ontvang je een audioguide (Nederlands is beschikbaar), waarna je ruimte voor ruimte het slot mag doorwandelen. Dit geschiedt in een tempo dat door de beheerders bepaald wordt.

Tijdens het bezoek krijg je de uitleg dat het kasteel bedoeld was als zomerpaleis voor de Pruisische koning Frederik de Grote. De rococostijl komt overweldigend over. Zo is bijvoorbeeld het met goud bewerkte plafond van de concertkamer er eentje die van prachtige details voor zien is. Onze favoriet is de Marmorsaal (marmerzaal) waarin een koepel verwerkt is die geïnspireerd is op het Pantheon in Rome.

Het bezoek aan Schloss Sanssouci duurt ongeveer een uur. Je kunt ook een ‘plus-ticket’ aanschaffen waarbij je ook toegang hebt tot de andere paleizen en gebouwen in Park Sanssouci zoals het Neues Palais en de Orangerie.

Tags bij dit artikel:


Potsdam

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Potsdam op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Potsdam.
> Potsdam tips en informatie


Alles over Potsdam