Museum du Picardië

Het Picardie’s Museum of het Museum du Picardië behoort tot de mooiste musea van Frankrijk. Het museum is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw onder het bewind van Napoleon III. Het museum herbergt een behoorlijke collectie die begint in de prehistorie en eindigt in de moderne tijd. Wat het museum bijzonder maakt is de bijzondere samenwerking van het gebouw, de tuinen en architectuur.
In de kelder van het museum zijn stukken te vinden uit het oude Griekenland en Egypte. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan archeologische vondsten die in Picardië zijn gedaan. De middeleeuwen worden vertegenwoordigd door kunstwerken die oorspronkelijk uit de kathedraal van Amiens afkomstig zijn. Het indrukwekkendste deel van de collectie bestaat echter uit werken van de zeventiende tot de twintigste eeuw. Er zijn onder ander werken van El Greco, Joan Miró, Frans Hals en Francis Bacon te vinden.

Tags bij dit artikel:


Amiens

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Amiens op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Amiens.
> Amiens tips en informatie


Alles over Amiens