Nantes: de stad van Jules Verne

Nantes, een grote stad op de oevers van de Loire, in het westen van Frankrijk. Deze bruisende stad, ook bekend als Naoned in het Bretons, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, toen ze bekend stond als ‘Condevincum’. Nu is Nantes de grootste stad in de regio Pays de la Loire en is het een van de populairste plaatsen voor een stedentrip in dit deel van Frankrijk. Tijdens een bezoek aan Nantes kom je historische bezienswaardigheden tegen, word je getrakteerd op culinaire hoogstandjes en indrukwekkende kunst.

Historie en Erfgoed
Nantes ademt geschiedenis, en overal in de stad kun je sporen van haar rijke verleden vinden. Het historische centrum van Nantes is een waar openluchtmuseum, met historische pompeuze pleinen en gezellige straatjes. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het imposante kasteel van de hertogen van Bretagne. Het kasteel, dat zijn oorsprong kent in de 13e eeuw, is een architectonisch meesterwerk en is nu omgetoverd tot een boeiend museum dat de geschiedenis van Nantes en Bretagne vertelt. Een andere historische schat van de stad is de kathedraal van Nantes, met zijn indrukwekkende gotische architectuur en prachtige glas-in-loodramen. Wandel door de straten en ontdek charmante pleinen, zoals de Place Graslin en de Place Royale, waar je kunt genieten van een kopje koffie en het dagelijkse leven van de stad kunt observeren.

Moderne Kunst en Innovatie
Nantes is echter niet alleen een stad die in het verleden leeft; ze heeft ook een sterke focus op moderne kunst en innovatie. Een van de meest opvallende hedendaagse bezienswaardigheden is “Les Machines de l’île,” een unieke creatie die de verbeelding prikkelt. Dit project, geïnspireerd op het werk van Jules Verne, omvat reusachtige mechanische dieren en fantastische machines die bezoekers in verwondering achterlaten. Nantes staat ook bekend om haar bloeiende kunstscene en bruisende culturele evenementen. De stad herbergt talloze galerijen, theaters en muzieklocaties, en het jaarlijkse kunstfestival “Le Voyage à Nantes” tovert de stad om in een kunstzinnig spektakel.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, kunst of wil je gewoon genieten van de charmante sfeer van een Franse stad aan de rivier, Nantes is de ideale stad voor een meerdaagse stedentrip. Ontdek waarom Nantes een bestemming is die je niet mag missen.