De Kuip

Het grootste voetbalstadion van Rotterdam is Stadion Feijenoord (ook geschreven als Stadion Feyenoord), in de volksmond beter bekend als De Kuip. Het stadion is de thuishaven van de eredivisieclub Feyenoord. Door Feyenoord-supporters wordt De Kuip dan ook vaak als een heilige plek gezien. Tegen initiatieven om een nieuw stadion te bouwen wordt dan ook fel gereageerd, want volgens de meeste supporters is er maar één voetbalstadion en dat is De Kuip. Liefhebbers kunnen op woensdag en zaterdag een rondleiding door het stadion krijgen. Je komt dan op plekken in het stadion waar je anders niet komt, zoals de gastenkleedkamer, de spelerstunnel en bij de dug-out. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Behalve het stadion voor thuiswedstrijden van Feyenoord is De Kuip ook regelmatig het toneel waar interlands van het Nederlands Elftal gespeeld worden. Soms doet het stadion dienst als poppodium. Grote artiesten zoals Madonna Michael Jackson, U2, de Rolling Stones, David Bowie en Tina Turner hebben in De Kuip opgetreden.

Tags bij dit artikel: ,


Rotterdam

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Rotterdam op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Rotterdam.
> Rotterdam tips en informatie


Alles over Rotterdam