Diergaarde Blijdorp

Een van de oudste en mooiste dierentuinen van Nederland is Diergaarde Blijdorp. Oorspronkelijk is de dierentuin in het jaar 1855 begonnen als een vogeltuin. Al twee jaar later werd het een dierentuin: de Rotterdamsche Diergaarde. Oorspronkelijk was het park alleen toegankelijk voor leden van de gelijknamige vereniging. Geldproblemen hebben ervoor gezorgd dat vanaf 1924 ook niet-leden toegang kregen. In 1937 verhuisde de dierentuin naar de wijk Blijdorp. De afgelopen decennia heeft de dierentuin een flinke metamorfose ondergaan. Dieren en planten zijn ingedeeld per werelddeel, er zijn veel nieuwe verblijven gerealiseerd en vrij recent is er een grote vlinderkas (Amazonica) geopend.

De manier waarop Blijdorp aangelegd is en de dieren leven oogst veel lof onder bezoekers maar ook onder professionals. Diergaarde Blijdorp behoort niet voor niets al jarenlang tot de best bezochte attracties van Nederland. Jaarlijks passeren ongeveer anderhalf miljoen bezoekers de poorten van de dierentuin. Blijdorp is het hele jaar geopend, ook tijdens feestdagen.

Tags bij dit artikel: , ,


Rotterdam

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Rotterdam op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Rotterdam.
> Rotterdam tips en informatie


Alles over Rotterdam