Museum Boijmans Van Beuningen

Als interesse toont in beeldende kunst, toegepaste kunst en design over de periode vanaf de middeleeuwen tot heden dan is het Rotterdamse Boijmans Van Beuningen museum een bezoek meer dan waard. Dit museum is op haar gebied één van de toonaangevende musea in Nederland en misschien wel in heel Europa. Het museum is ooit ontstaan door de verzameling van Frans Jacob Otto Boijmans, die zijn collectie in 1841 aan de stad Rotterdam schonk. In 1849 opende het Museum Boijmans haar deuren. In 1864 zorgde een grote brand ervoor dat een deel van de collectie verloren ging. In 1935 verhuisde het museum naar het huidige pand, wat op zich al ene fraai staaltje architectuur is. Nadat het museum in 1958 de collectie van D.G. van Beuningen toe kont voegen veranderde de naam in Museum Boijmans Van Beuningen.

Wie het museum bezoekt die kan genieten van beeldende kunst die de lange periode vanaf de vroege middeleeuwen tot heden beslaat. Het museum is de enige plek in Nederland waar je schilderijen van o.a. Pieter Bruegel de Oude en Salvador Dalí kunt bewonderen. Het museum is daarnaast in het bezit van een omvangrijke collectie tekeningen. Vanwege de diversiteit is het museum aantrekkelijk voor jong en oud. De vraag is wat Rembrandt ervan gevonden zou hebben als jongeren zich door middel van een selfie vereeuwigen met zijn werk.

Tags bij dit artikel: ,


Rotterdam

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Rotterdam op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Rotterdam.
> Rotterdam tips en informatie


Alles over Rotterdam