Markthal

De Markthal is een woon- en winkelcomplex gelegen tussen de Binnenrotte, de Hoogstraat en Blaak. Binnen het complex zijn er 228 appartementen, bijna vijfduizend vierkante meter aan winkeloppervlakte, zo’n 1600 m2 aan horecaruimte en een grote overdekte markt te vinden. Het in oktober 2014 geopende complex is een prachtig voorbeeld van hoe je winkelen, wonen en lekker eten en drinken kunt combineren binnen één inspirerend geheel. De Markthal is zowel van buiten als van binnen een plaatje om te zien. Het boogvormige gebouw is op zich al een fraai staaltje van architectuur, het prachtige kunstwerk ‘Hoorn des Overvloed’ van Arno Coenen geeft het geheel een extra dimensie.

De overdekte markt is vooral gericht op het verwennen van de inwendige mens. De enige vaste marktkraam met producten die niet direct bedoeld zijn om te consumeren is de kraam met bloemen en planten. Verder is alles gericht op eten en drinken, waarbij verschillende wereldkeukens en vrijwel alle denkbare ingrediënten vertegenwoordigd zijn.

De Rotterdamse Markthal is sinds de opening een groot succes. Het aantal mensen dat de Markthal bezoekt overstijgt vaak de tienduizend bezoekers. Wie de Markthal wil bezoeken die kan zijn/haar auto in de moderne parkeergarage onder de Markthal parkeren (> 1000 auto’s) of eenvoudig met het openbaar vervoer komen. De Markthal is per trein bereikbaar via Station Rotterdam Blaak, met de metro via Metrostation Blaak of per tram of bus.Rotterdam

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Rotterdam op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Rotterdam.
> Rotterdam tips en informatie


Alles over Rotterdam