Vreemdelingenmarkt

Iedere zaterdag wordt op de Oudevaartplaats de Vreemdelingenmarkt gehouden. Deze zaterdagmarkt is dé markt voor liefhebbers van lekker eten en drinken. Een groot deel van de kramen die er staat biedt buitenlandse en lokale lekkernijen aan. Zo is er een ruim aanbod van mediterrane specialiteiten zoals olijven, kazen, zongedroogde tomaten, pepers, kruiden en meer. Je kunt er verse pasta kopen, Turkse broden, Franse worstjes, Griekse keftedakia, Thaise noodles en Spaanse tapas. Als je over de markt loopt is het net alsof je een culinaire wandeling door Europa maakt.

antwerpen-vreemdelingenmarkt2

Op de vreemdelingenmarkt kun je zowel verse ingrediënten als kant-en-klare producten kopen. Zo kun je hier verse vis kopen of bij de slagerskar vers vlees inslaan.

Het is niet alleen eten en drinken wat de klok slaat. Tussen de etenswaren staan verschillende stallen met verse bloemen. Ook staan er altijd wel wat kramen met kleding en andere marktartikelen die je op een gemiddelde markt ook ziet.

De Vreemdelingenmarkt wordt iedere zaterdag gehouden van 8 tot 16 uur op de Oudevaartplaats. Dit is bij de Stadsschouwburg. Op zondag wordt hier een andere populaire markt gehouden: de Vogelenmarkt. Parkeren kun je bij de verschillende parkeergarages rondom de markt.

antwerpen-vreemdelingenmarkt3

Tags bij dit artikel: , ,