Haverwerf

De haverwerf is een prachtige mix van historisch en nieuw Mechelen. De belangrijkste bezienswaardigheden op de werf zijn de drie historische huizen. Eén uit de zeventiende eeuw en twee uit de zestiende eeuw. De oudste van deze opmerkelijke huizen is “Het Paradijs”, dit is het linkse huis van de drie Het heeft een laat gotische gevel waar meerdere Vroeg-Renaissance kenmerken zichtbaar zijn. Het middelste huis heet tegenwoordig “De Duivels”, maar stond vroeger bekend als de “Verloren Zoon”. Dit prachtige gotische huis heeft nog steeds zijn originele houten gevel. Het derde huis, de “Sint-Jozef” is een eeuw jonger en in de barokstijl gebouwd.
Op de haverwerf was vroeger een grote middeleeuwse havenkraan te vinden. Deze is spijtig genoeg aan het einde van de negentiende eeuw gesloopt.
Kinderen zullen aan de Haverwerf het woonhuis van K3 herkennen. Andere bezienswaardigheden aan de Haverwerf zijn het Lamot Congres en erfgoedcentrum, het standbeeld van de jonge Ludwig von Beethoven en zijn grootvader en het Dijlepad.

Tags bij dit artikel: , ,