Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe

Een stukje Hawaii in België? In Mechelen kan dat. Aan de Grote Markt 11 vond je lunch/beerbar ‘Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe’. Deze naam is de titel van een gedicht van Jules Deelder. Dit gedicht hing altijd boven het bed van voormalige mede-eigenaar Marc Pauwels en moest vooral de relaxte sfeer van de zaak benadrukken. Honoloeloe, zoals de zaak vaak kortweg genoemd wordt, is inderdaad een relaxte horecazaak geworden. Een eigentijdse inrichting, diverse internationale (tap)bieren waaronder het Deense To Øl, (h)eerlijke gerechtjes op de kaart en op de achtergrond regelmatig Hawaïaanse muziek zorgde ervoor dat er een concept weggezet is dat klopte.

Zoals je leest wordt er in de verleden tijd geschreven. Dat komt omdat de zaak in 2018 verkocht is aan nieuwe eigenaren. De zaak sinds 2 maart 2018 Makadam. De teksten die in dit artikel staan zijn daardoor niet actueel meer.

’s Avonds was er geregeld plaats voor live jazzmuziek. De voorkeur voor jazz was ook zichtbaar in de affiches die in de toiletten hingen, waarbij er regionale jazzevenementen aangekondigd werden.

Leuk feitje is dat in februari 2015 Jules Deelder himself een bezoek heeft gebracht aan ‘Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe’ en er trots op was dat deze zaak de naam van zijn gedicht had gekregen.

mechelen-honoloeloe1

Tags bij dit artikel: ,