Belfort van Arras

Arras is één van de twee-en-twintig plaatsen in Frankrijk waar een belfort staat. Belforten zijn torens die vanaf de elfde tot en met de zeventiende eeuw werden gebouwd. Een belfort heeft geen religieuze of adelijke achtergrond, maar werd gebouwd om de macht van schepenen en schouten te tonen. Dit soort bouwwerken zie je vrijwel alleen maar in België en het noordwesten van Frankrijk. In Nederland heeft de plaats Sluis een belfort.

Het belfort van Arras is onderdeel van het stadhuis. Hij is oorspronkelijk gebouwd in de zestiende eeuw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het belfort vernield. In 1917 was er nog maar weinig over van de toren. In 1932 was het belfort herbouwd. Uiterlijk vrijwel gelijk aan de vernielde toren, maar inwendig was er nu een lift aangebracht. Dat betekent dat je het grootste deel van de tocht naar boven (en beneden) niet over trappen af hoeft te leggen. Het laatste stuk moet je wel lopen. Dit stuk telt veertig treden. Het belfort van Arras heeft een hoogte van 75 meter en biedt bezoekers een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt de toren beklimmen tijdens de openingsuren van de toeristische dienst.

Tags bij dit artikel: ,


Arras

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Arras op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Arras.
> Arras tips en informatie


Alles over Arras