Brauhaus Zeche Jacobi

Huisbrouwerij Zeche Jacobi brouwt sinds september 1996 haar eigen bieren in Oberhausen. De naam is een verwijzing naar de voormalige steenkolenmijn Zeche Jacobi, die van 1913 tot 1974 actief is geweest in Oberhausen. Tegenwoordig ligt er op de plek van de voormalige mijn een golfbaan. Brauhaus Zeche Jacobi ligt bij winkelcentrum CentrO, in het Neue Mitte van Oberhausen. Zodra je het pand binnenloopt ruik je direct de geur van hop. De ketels waarin het bier bereid wordt staan dan ook in het pand, direct bij de ingang. De geur zorgt ervoor dat je al snel trek krijgt in een lekker glas bier.

Bier kun je altijd in vier en meestal in vijf varianten drinken. De vaste bieren zijn Grubengold (ongefilterd bier), Mulvany’s (donker bier), Ruhrpott (pils) en Ärwin’s Weizengold (blond bier). Daarnaast is er meestal ook een seizoensbier zoals Maibock (meibock), Festbier of Winterbock verkrijgbaar. In Brauhaus Zeche Jacobi kunnen zo’n vijfhonderd gasten terecht, die behalve van een lekker glas bier ook van de Duitse keuken kunnen genieten.

Tags bij dit artikel: ,


Oberhausen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Oberhausen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Oberhausen.
> Oberhausen tips en informatie


Alles over Oberhausen