Musée de la Ardenne

Het Musée de la Ardenne of het museum van de Ardennen opende in 1994 op 20 oktober voor het eerst zijn deuren in Charleville-Mézières. Deze datum is niet toevallig het is namelijk de geboortedag van de dichter Arthur Rimbaud. Het museum bevindt zich op één van de hoeken van het Place Ducale.
Het museum is opgedeeld in meerdere verdiepingen. Iedere verdieping van het museum heeft een apart karakter. In de kelder zijn verschillende voorwerpen te vinden die tijdens opgravingen zijn gevonden. Je komt er verschillende oude potten tegen maar ook verschillende sieraden en oude botten.
museeardenne
Op de eerste verdieping zijn er voornamelijk objecten uit de Gallische en Gallo-Romeinse periode te zien. Op de tweede etage is een deel van het museum ingericht voor de marionettenkunst. Poppen uit verschillende landen en periodes staan er tentoongesteld. Verder is er nog een deel van het museum gewijd aan de geschiedenis van de stad Charleville-Mézières. De bovenste etages worden gebruikt voor tijdelijke exposities.

Tags bij dit artikel:


Charleville-Mézières

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Charleville-Mézières op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Charleville-Mézières.
> Charleville-Mézières tips en informatie


Alles over Charleville-Mézières