Musée Rimbaud

Het Rimbaud museum is te vinden in een voormalige watermolen aan de oever van de Maas. Het museum is in zijn geheel gewijd aan de dichter Arthur Rimbaud die geboren is in Charleville-Mézières. Deze beroemde Franse dichter groeide op in de straat waar het museum staat. De straat is tegenwoordig vernoemd naar de dichter. Iets verderop staat het voormalige woonhuis van de dichter. In dit huis is tegenwoordig het Maison des Ailleurs gevestigd. Hier krijg je een impressie over de reizen die de dichter maakte.
Museum Rimbaud is een klein museum waar je een aantal gebruiksvoorwerpen van Rimbaud tegenkomt. Verder hangen er enkele kunstwerken waar de dichter op te zien is. Natuurlijk zijn er ook enkele manuscripten en andere originele werken van Artur Rimbaud te vinden. In de museumwinkel is een groot deel van het oeuvre van Arthur Rimbaud te koop.

Tags bij dit artikel:


Charleville-Mézières

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Charleville-Mézières op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Charleville-Mézières.
> Charleville-Mézières tips en informatie


Alles over Charleville-Mézières