Place Ducale

Het Place Ducale is het belangrijkste plein van Charleville-Mézières. Het plein stamt uit het begin van de zeventiende eeuw. Het was Carlo I Gonzaga die opdracht gaf voor de bouw voor het Place Ducale en daarmee het startschot gaf voor stichten van het stadje Charleville. De stad werd logischerwijs vernoemd naar zijn stichter.
placeducale-2
Het Place Ducale is een kopie van het Place des Voges in Parijs. Rondom het plein zijn tal van prachtige zeventiende-eeuwse huizen te vinden met daaronder arcade bogen. Deze bogen zorgen ervoor dat het plein een bijzondere uitstraling heeft. De typische renaissancestijl die erg populair was in deze periode is duidelijk te herkenbaar terug te vinden op het plein.
Het Place Ducal is nog steeds het kloppende hart van de stad Charleville. Op het plein zijn verschillende horecagelegenheden te vinden en het maison du tourisme. Midden op het plein staat een mooie oude fontein en een ouderwetse draaimolen. Als je via een van de hoeken het plein verlaat kom je uit bij het prachtige musée de la Ardenne. Het Place Ducal is een beschermd Frans erfgoed.

Tags bij dit artikel: , ,


Charleville-Mézières

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Charleville-Mézières op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Charleville-Mézières.
> Charleville-Mézières tips en informatie


Alles over Charleville-Mézières