Musée des Beaux Arts

Het Musée des Beaux Arts van Dijon, is het belangrijkste kunstmuseum van stad. Het museum is gevestigd in het voormalige Paleis van de Hertogen van Bourgogne. De collectie van het museum bestaat uit praalgraven, Egyptische kunst, kunst uit de renaissance, negentiende-eeuwse werken en moderne kunst. Tijdens een bezoek aan het museum, word je in vogelvlucht meegenomen, op een reis door de kunstgeschiedenis. De collectie van het museum is een goede dwarsdoorsneden van de belangrijkste kunststromingen in de geschiedenis. Van historische fajoemportretten uit het oude Egypte tot moderne meesters. Bijzonder in de collectie zijn de Praalgraven van Filips de Stoute, Jan zonder Vrees en Margaretha van Beieren. Deze praalgraven stonden oorspronkelijk in het klooster Charteuse de Champmol. Na de Franse revolutie, kwamen ze uiteindelijk terecht in het museum.

De collectie van het museum is zo groot en afwisselend, dat je er met gemak enkele uren kunt doorbrengen. Leuk bijkomstigheid is dat het museum gratis bezocht kan worden.

Tags bij dit artikel: ,


Dijon

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Dijon op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Dijon.
> Dijon tips en informatie


Alles over Dijon