Narbo Via

Het Narbo Via is een prachtig nieuw museum, aan de rand van de stad Narbonne. Het museum opende in 2021 voor het eerst zijn deuren en is nu al uitgegroeid tot het belangrijkste museum van Narbonne. Het vormt, samen met het Horreum Romain en het Amphoralis in het nabijgelegen Sallèles-d’Aude, een van de belangrijkste Romeinse musea van Frankrijk. Het museum heeft een prachtig modern design, dat binnen voor veel licht en rust zorgt. Hierdoor lijken de vele bodemvondsten en andere archeologische voorwerpen, nog meer tot hun recht te komen.

Als je het museum binnenloopt, zie je gelijk een enorme wand met allerlei versierde gevelstenen. Verder komen we in het museum mozaïeken, romeinse beelden en gebruiksvoorwerpen tegen. Een groot deel van de collectie van het Narbo Via was voeger onderdeel van het archeologisch museum, dat in het Palais-Musée des Archevêques was gevestigd.

Tags bij dit artikel:


Narbonne

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Narbonne op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Narbonne.
> Narbonne tips en informatie


Alles over Narbonne