Château Comtal

Het Château Comtal is het historische kasteel binnen de stadsmuren van Carcassonne en de belangrijkste bezienswaardigheid van de Cité. Het kasteel is gebouwd in de twaalfde eeuw, maar werd verder uitgebouwd en uitgebreid. Net als veel andere kastelen in de omgeving kende het kasteel zijn hoogtijdagen in de twaalfde en dertiende eeuw, toen de katharen in dit deel van Frankrijk woonden. Het kasteel speelde een belangrijke rol tijdens de Albigenzische Kruistocht tegen de katharen. Zo werden er in het kasteel katharen opgevangen en werd het kasteel en de stad belegerd door de legers van Simon de Montfort. Nadat de stad viel, werden de inwoners uit de stad verdreven.

Nu is het Château Comtal, een populaire toeristische bezienswaardigheid. Jaarlijks brengen miljoenen toeristen een bezoek aan het kasteel. Tijdens dit bezoek, maak je een wandeling over de historische stadsmuren en bezoek je meerdere kamers in het kasteel. Een bezoek, waar je in totaal wel anderhalf tot twee uur mee kwijt bent. Vanaf de toren en stadsmuren word je getrakteerd op prachtige uitzichten over de historische stad en het kasteel. Het kan behoorlijk druk zijn bij het kasteel en de Office de Tourisme de Carcassonne La Cité, waar entreekaartjes verkocht worden. Het is verstandig om deze voor je bezoek aan Carcassonne online te bestellen. Zo vermijd je de wachtrij en ben je verzekerd van een entreebewijs.

Tags bij dit artikel: ,


Carcassonne

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Carcassonne op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Carcassonne.
> Carcassonne tips en informatie


Alles over Carcassonne