KölnTrianglePanorama

Op de rechteroever van Keulen staat de KölnTriangle, een in 2006 geopend gebouw dat door Dörte Gatermann ontworpen is. Deze Duitse architecte is geboren in Hamburg maar was op dat moment werkzaam voor het Keulse architectenkantoor Gatermann + Schossig. De KölnTriangle heeft een hoogte van 103,2 meter en behoort daarmee tot de hoogste gebouwen van Keulen. Deze hoogte en de gunstige ligging in Keulen maken van het gebouw een prima uitzichtpunt binnen de stad. Gelukkig hebben ze van het dak een uitzichtplatform gemaakt dat opengesteld is voor het publiek. Tegen betaling kun je hier genieten van een panoramische uitzicht van 360 graden.

Je hebt van hier af een prachtig uitzicht op de historische binnenstad van Keulen inclusief de Dom en de Hohenzollernbrücke, de Rijn, de Koelnmesse en de Rheinhafen.

Köln Triangle Panorama is alle dagen open. In het zomerseizoen (1 mei t/m 30 september) van 11:00 tot 22:00 uur en in het winterseizoen (1 oktober t/m 30 april) van 12:00 uur tot 18:00 uur. Op zaterdagen, zondagen en op feestdagen opent het panoramadek het hele jaar al vanaf 10:00 uur. Via de Hohenzollernbrücke wandel je eenvoudig naar de KölnTriangle.

parorama-keulen2

Tags bij dit artikel: , ,