Imhoff-Schokoladenmuseum

Met een kleine zevenhonderdduizend bezoekers per jaar is het Imhoff-Schokoladenmuseum één van de populairste musea van Duitsland. Het chocolademuseum opende in 1993 haar deuren en is gevestigd op het schiereiland Rheinauhafen, net iets ten zuiden van het centrum. Het museum ontvangt geen subsidie en is dus helemaal zelfvoorzienend.

Het chocolademuseum laat verschillende facetten van chocolade zien: de historie van de cacao- en chocolade-industrie, het productieproces, reclame en marketing en speciale chocoladeproducten. Er staat een echte productielijn waarop melkchocolade van Lindt geproduceerd wordt. In deze ruimte kun je ook vloeibare chocolade proeven.

Liefhebbers van chocolade komen helemaal aan hun trekken hier. Zo kun je je eigen chocoladetablet laten maken (doen!!!). Vanwege de wachttijd van 35 minuten kun je dit het beste direct gaan doen zodra je het chocolademuseum binnengestapt bent. Andere opties om te genieten van chocolade zijn het bijbehorende café (warme chocomelk) en de winkel. In de winkel vind je enorm veel variaties in vorm en smaak van chocolade. je kunt de winkel en het café ook bezoeken zonder dat je het museum zelf bezoekt.

imhoff-schokoladenmuseum1

imhoff-schokoladenmuseum2

Tags bij dit artikel: , ,