Marktplatz

Het marktplein wordt gezien als het hart van Rothenburg ob der Tauber. Hier vind je de grootste concentratie aan toeristen en starten de stadswandelingen. Aan de Marktplatz staan ook historische gebouwen zoals het raadhuis. Het raadhuis valt op door de mix van stijlen. Zo is het achterste deel in de periode 1250 tot 1400 gebouwd en heeft een gotisch uiterlijk. Het voorste deel stamt uit de renaissance en is tussen 1572 en 1578 toegevoegd. In de ernaast gelegen gelagkamer van het raadhuis is tegenwoordig de druk bezochte toeristische dienst van Rothenburg ob der Tauber gevestigd.

Op de Marktplatz wordt nog twee keer per week een weekmarkt gehouden waar lokale producten zoals groenten, fruit, lamsvlees, honing, kaas, worst en meer lekkernijen verkocht worden. De zaterdagmarkt is van 8 tot 12 uur en de woensdagmarkt vind van 14 tot 18 uur plaats.

Tags bij dit artikel:


Rothenburg ob der Tauber

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Rothenburg ob der Tauber op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Rothenburg ob der Tauber.
> Rothenburg ob der Tauber tips en informatie


Alles over Rothenburg ob der Tauber