Sint-Jakobskerk

De Sint-Jakobskerk is een historische Lutherse stadskerk in het hart van Rothenburg ob der Tauber. De Sint-Jakobskerk heeft een bouwtijd van meer dan honderd jaar gehad. Men begon in 1311 aan de bouw van de kerk en was pas in 1471 klaar. Een jaar later is de kerk door de Bischop van Würzburg gewijd. In het westelijke deel van de kerk staat het beroemde Heilige Bloed altaarstuk dat in de periode 1500-1505 gemaakt is door de houtsnijder Tilman Riemenschneider. Ander opvallend stuk in de kerk is het Hoge Altaar, dat ook wel bekend staat als het Altaar van de Twaalf Apostelen. Wie de kerk bezoekt die mag deze hoogtepunten helaas niet op de foto vastleggen. Fotograferen en filmen is verboden in de Sint-Jakobskerk.

Opvallend detail van de kerk is dat de straat door de kerk heen loopt. In het westelijke deel van de kerk is een doorgang gemaakt waar de Klingengasse doorheen loopt.

rothenburg-ob-der-tauber-stjakobskerk2

Tags bij dit artikel:


Rothenburg ob der Tauber

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Rothenburg ob der Tauber op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Rothenburg ob der Tauber.
> Rothenburg ob der Tauber tips en informatie


Alles over Rothenburg ob der Tauber