Center Parcs Hochsauerland

De onder Nederlanders populaire keten Center Parcs heeft in de nabijheid van Winterberg een bungalowpark onder de naam Center Parcs Hochsauerland. Hoewel de naam Winterberg regelmatig in uitingen van Center Parcs gebruikt wordt, ligt dit bungalowpark niet in Winterberg maar aan de rand van het dorp Medebach. De afstand tot Winterberg bedraagt zo’n 16 kilometer, die je bij normaal verkeer binnen twintig minuten aflegt. Bij drukte en/of slechte weersomstandigheden kan de reistijd echter flink oplopen. Omdat de meeste skipistes van Winterberg vanuit Center Parcs gezien aan de andere kant van de plaats liggen krijg je op de drukste dagen te maken met verkeersdrukte op de rotondes vlak voor Winterberg en de stoplichten richting de bergen Kappe, Kahle Asten en Bremberg.

Center Parcs Hochsauerland valt in de vier-vogels categorie, waarmee dit park wat betreft luxe in de middelste categorie valt binnen de Center Parcs keten. De cottages zijn te huur in drie verschillende comfortniveaus, waarvan Comfort de eenvoudigste is, Premium wat luxer uitgevoerd is en de VIP-cottages de meest luxe variant is binnen dit park. Onze ervaring is dat de inrichting van de Comfort cottages erg karig is en de prijs/kwaliteitsverhouding in de duurste weken niet goed is. Je betaalt redelijk hoge prijzen voor een vakantiehuisje waarvan de staat van onderhoud niet altijd dik voor elkaar is en de inrichting sober te noemen is.

Net als op andere parken van de Center Parcs keten heb je ook op het Hochsauerland park een plaza, waar je naast allerlei winkels en horecagelegenheden een Aqua Mundo vindt. Dit zwembad is voorzien van het welbekende golfslagbad, een aantal bubbelbaden, diverse glijbanen en een leuk ingericht waterspeelpark voor kinderen. Wie buiten het park gaat eten zal waarschijnlijk minder betalen voor eten dat naar onze mening beter smaakt, maar als je kiest voor het gemak van op het park eten dan zul je hier niet omkomen van de honger.

Of je voor een verblijf in een vakantiehuisje of het hotel van Center Parcs moet verblijven als je in dit gebied op vakantie gaat is een kwestie van persoonlijke voorkeuren en het te besteden budget voor de vakantie. Een weekendje, midweek of week in een bungalow van Center Parcs is niet de meest voordelige optie die je in de omgeving van Winterberg vindt. Als je echter graag in een bungalowpark verblijft en prijs stelt op een plaza, een uitgebreid zwemparadijs en een ligging in een rustige omgeving dan is Park Hochsauerland een goede optie voor een breed publiek.

Tags bij dit artikel: