Wintersport in Winterberg

Als je de informatie op andere websites leest dan wordt het skigebied rondom Winterberg afgedaan als iets wat voor beginners is en niet te vergelijken is met de skigebieden in de Alpen. Met een totale lengte van ruim 18 kilometer aan pistes, waarvan slechts 1,2 kilometer zwarte pistes, zul je in Winterberg inderdaad minder keuze hebben dan op sommige topbestemmingen in de Alpen. Ook is de sneeuwzekerheid hier minder hoog dan in de Alpen en duurt het wintersportseizoen korter dan op de gemiddelde wintersportbestemming.

Voor beginnende skiërs maar ook voor skiërs met redelijk wat ervaring maar voor wie de steile hellingen van de zwarte pistes niet hoeven is skigebied Winterberg een uitstekende bestemming om lekker op de latten te staan. Het leuke aan Winterberg is dat je verschillende vormen van wintersport uitstekend kunt combineren. Naast de pistes waarvan een deel door middel van ultramoderne sneeuwkanonnen gegarandeerd open zijn tijdens het wintersportseizoen telt WinterbergDuitsland ook ongeveer 100 kilometer aan blauwe loipes voor de langlaufliefhebber. Vooral de route over de Bremberg is de moeite waard. Wie van snelheid houdt is er een rodelbaan en voor snowboarders en freestylers heeft Winterberg een Funpark met allerlei obstakels voor verschillende niveaus.
Wie na zonsondergang nog aan wintersport wil doen kan terecht op ongeveer de helft van de dertig afdalingen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag zijn die pistes verlicht waardoor je binnen een sfeervolle setting ook ‘s avonds nog lekker een paar uurtjes kunt gaan skiën. Wie geen zin heeft in wintersport maar wel van de sneeuw wil genieten kan met of zonder kinderen lekker met de slee afdalingen maken op een aantal plekken naast de pistes.

Tags bij dit artikel: ,