Wintersportseizoen in Winterberg

Het wintersportseizoen begint in Winterberg een week voor Kerst, op 18 december. Zo tegen het einde van maart is het wintersportseizoen weer over. De kans is redelijk groot dat de natuur in december een handje geholpen moet worden door de sneeuwkanonnen.
De gemeente Winterberg heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de aller-modernste apparatuur om de hellingen van een laag kunstmatige sneeuw te voorzien indien dat nodig is.Mogelijk dat je tijdens de kerstvakantie daarom alleen maar sneeuw aantreft op de hellingen en dat het in het dorp zelf ontbreekt aan sneeuw.

Hoewel het wintersportseizoen officieel duurt tot 27 maart zie je vaak dat de hoeveelheid sneeuw aan het begin van de maand maart al af gaat nemen. Vaak is eind maart alle natuurlijke sneeuw alweer verdwenen uit Winterberg. De drukste weken in Winterberg zijn de eerste drie weken van het wintersportseizoen en dan met name de dagen rondom Kerst en Oud&Nieuw. Je merkt tijdens deze dagen gewoon dat het dorp als het ware uit haar voegen barst.

Tags bij dit artikel: ,