Landal Winterberg

Tijdens het winterseizoen 2010/2011 heeft Landal Greenparks een vakantiepark in Winterberg geopend. Landal Winterberg ligt op een helling net ten noorden van de bebouwde kom van de plaats Winterberg, onder aan de hellingen van de Poppenberg. In de wintermaanden zit je vrijwel recht aan de rode pistes van de Poppenberg, waardoor je vanuit je chalet uitzicht hebt op de skiënde mensen die de besneeuwde hellingen afdalen. We hebben in januari 2011 een bezoek aan het gloednieuwe bungalowpark gemaakt terwijl we zelf in Center Parcs Hochsauerland verbleven. Op basis van de informatie op internet en de eerste indruk van Landal Winterberg zou onder keuze veel eerder op het Landal park vallen dan op het inmiddels wat verouderde Center Parcs. Zeker de luxe varianten van de chalets bieden een aantal zaken die je in de Center Parcs huisjes niet allemaal aantreft. Wat te denken van een bubbelbad, een eigen sauna en een zonnebank?
Het restaurant ziet er sfeervol en verzorgd uit. Zowel van binnen als vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de hellingen van de Poppenberg. In de winter kijk je uit over de pistes.
De ligging van Landal Winterberg tegen een vrij steile helling heeft één nadeel en dat is de bereikbaarheid in de wintermaanden. Als er sprake is van sneeuw en/of ijzel dan is de kans groot dat je zonder winterbanden het park niet kunt bereiken. Achterwielaangedreven auto’s, maar soms ook voorwielaangedreven auto’s, zullen bij een serieuze sneeuwlaag mogelijk zelfs sneeuwkettingen nodig hebben om Landal Winterberg te bereiken.

Tags bij dit artikel: ,