Bezienswaardigheden

Er is meer dan voldoende te zien en te doen in Bordeaux. Alleen al aan de vele musea die Bordeaux telt kun je meerdere dagen besteden. Het meest opvallende museum van de stad is het in 2016 geopende Cité du Vin. Dit museum is geheel gewijd aan het product waar de regio zo om bekend staat: wijn. Andere musea die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn het Musée d’Aquitaine, het Musée Mer Marine en het museum van schone kunsten. Wandelend door Bordeaux kun je verschillende stadspoorten bewonderen, zoals de Port de Bourgogne en de Port Cailhau. Een bezienswaardige toren die op een stadspoort lijkt, maar dat niet is, is de Grosse Cloche. Dit is de klokkentoren van het voormalige stadhuis. In het historische centrum van Bordeaux kun je een aantal mooie oude kerken en kerktorens bezoeken. De centraal gelegen Kathedraal van Bordeaux is het belangrijkste religieuze gebouw van de stad. Vanaf de erbij gelegen toren kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Voor een groter overzicht van de vele bezienswaardigheden die Bordeaux telt kun je het beste naar deze Bordeaux bezienswaardigheden pagina gaan. Op de geliefde site top10bezienswaardigheden kun je terecht voor een top 10 bezienswaardigheden van Bordeaux.

Tags bij dit artikel:


Bordeaux

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Bordeaux op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Bordeaux.
> Bordeaux tips en informatie


Alles over Bordeaux