Wijn

Bordeaux en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder de wijnbouw zou de stad waarschijnlijk nooit zo’n belangrijke rol hebben gaan spelen als havenstad. Het is de haven van Bordeaux die al eeuwenlang gebruikt wordt om de wijnen die in de omliggende wijnstreken gemaakt wordt te verschepen naar het buitenland. Met name de route vanuit Bordeaux naar Engeland was vroeger erg belangrijk. Nog steeds geldt Bordeaux als het centrum van de regionale wijnindustrie. De regio staat bekend als een van de beste wijngebieden ter wereld, zo niet de allerbeste. Wijnliefhebbers van over heel de wereld komen speciaal naar Bordeaux gevlogen om hier wijnen te proeven en te kopen. Niet voor niets dat er in de stad een aantal grotere wijnhandelaren zitten die wereldwijd een hoge reputatie hebben. Denk hierbij aan L’Intendant – Grands vins de Bordeaux, waar de soms zeer exclusieve wijnen rond een enorme wenteltrap uitgestald staan en liggen.

Wil je alles te weten komen over wijn? Breng dan een bezoek aan het Cité du Vin. Dit wijnmuseum is gehuisvest in een van de meest opvallende gebouwen van Bordeaux. Je leert hier over alle facetten van wijn, wijnbouw en wijn proeven. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de verschillende wijnstreken die rond Bordeaux zelf liggen. Tijdens je bezoek kun je, mits je tenminste 18 jaar oud bent, op de bovenste verdieping een glas wijn proeven terwijl je van een overweldigend uitzicht op Bordeaux kunt genieten.

Tags bij dit artikel: ,


Bordeaux

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Bordeaux op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Bordeaux.
> Bordeaux tips en informatie


Alles over Bordeaux