Parkeren

Het parkeerbeleid van Bordeaux is erop gericht om auto’s zoveel mogelijk uit de binnenstad te weren. Minder auto’s is beter voor het milieu. En eerlijk gezegd maakt het ook een stuk relaxter om over straat te lopen. Als je naar het centrum van Bordeaux rijdt dan zijn de parkeergarages de gemakkelijkste oplossing. Die staan verspreid door de binnenstad. Heb je dure velgen onder je auto liggen? Wees dan voorbereid op soms lastige stoepranden die bij onzorgvuldig in- of uitrijden van de parking je wielen kunnen beschadigen.

Op straat geldt betaald parkeren. Dit gebeurt volgens progressieve tarieven. De eerste twee uur parkeren zijn redelijk goedkop. Daarna gaat het bedrag op de parkeermeter vrij hoog oplopen. Wie later op de dag naar Bordeaux gaat, die kan er juist voordeel uit halen door op straat te parkeren. In de avonduren is dat gratis.

Gratis parkeren is in het centrum van Bordeaux overdag niet mogelijk. Een voordelige manier om te parkeren is door gebruik te maken van de P+R parkeerterreinen. Deze ‘Park et relais’ parkings vind je op verschillende plekken in de stad. Je betaalt een vast laag tarief om te parkeren (laatst bekende prijs € 4,60) en kunt vervolgens gratis met maximaal 5 personen naar de stad en terug reizen per tram.

Tags bij dit artikel:


Bordeaux

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Bordeaux op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Bordeaux.
> Bordeaux tips en informatie


Alles over Bordeaux