Ibiza Stad: levendige hoofdstad van het eiland Ibiza

Ibiza Stad, ook wel bekend als Ibiza, is de hoofdstad van het gelijknamige eiland Ibiza. De stad telt om en nabij de vijftigduizend inwoners. Ibiza Stad bestaat uit verschillende wijken die ieder hun eigen inwoners en publiek hebben. Het historische centrum van Eivissa, zoals de stad tegenwoordig veelal genoemd wordt, is gelegen op een heuvel. Dit oude centrum staat bekend onder de naam Dalt Vila en is gelegen binnen een ommuurd gebied. Dalt Vila behoort tot de best bewaard gebleven oude nederzettingen aan de Middellandse Zee. Niet voor niets dat dit bijzondere stukje van de stad sinds 1999 een plaatsje heeft gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De meeste toeristen verblijven niet in Ibiza-Stad maar in badplaatsen rondom Ibiza Stad of elders op het eiland. Een uitstapje naar deze sfeervolle hoofdstad staat bij veel toeristen wel op het to-do-lijstje. Indien dat niet zo is dan zouden ze dat wel moeten doen. Ibiza Stad is echt de moeite waard. Dat geldt zeker in de zomermaanden, als vrijwel alles en iedereen buiten leeft.

Als je je vakantie op Ibiza niet wilt beperken tot Ibiza Stad, dan ontkom je er bijna niet aan om een auto te huren. Regel dat wel vooraf, want ter plaatse een auto huren kan duur zijn. Je kunt huurauto’s op Ibiza regelen bij een autoverhuursite zoals Easyterra.

Omdat het in de stad zelf vrij druk is, kiezen veel toeristen ervoor om in de directe omgeving een accommodatie te boeken, waar ze wel wat meer rust hebben. Als je met een iets groter gezelschap bent kan het handiger en ook voordeliger zijn om een vakantiehuis te boeken. Denk hierbij aan een villa, finca of een ander soort vakantiewoning. Op Huis Huren Ibiza vind je een mooi aanbod van huizen op Ibiza.Ibiza vakantie informatie

Tegenwoordig haal je je Ibiza vakantie informatie niet meer uit papieren reisgidsen, maar van websites, apps en social media. Vooral in het geval van Ibiza is de online informatievoorziening essentieel Hoe weet je anders wanneer bepaalde feesten ergens gehouden worden of welke beachclub nu helemaal hot is. Ook over Ibiza Stad valt het nodige te lezen. Dankzij de tips die door experts en bloggers gegeven wordt hoef jij geen essentiële dingen te missen als je een vakantie op Ibiza viert.Enorme jachten

Dat Ibiza een enorme aantrekkingskracht heeft op de rijksten der aarde zie je duidelijk in de jachthaven van Eivissa. Hier liggen vaak kapitale jachten die een veelvoud kosten van wat in Nederland een gemiddeld huis kost. De grootste jachten hebben een lengte die de 100 meter passeren en een waarde hebben van meer dan tweehonderd miljoen euro. Zo hebben wij in 2014 de Radiant gespot in de haven van Ibiza. Dit kapitale jacht vertegenwoordigt een waarde van ongeveer een kwart miljard dollar en is het eigendom van Abdulla al Futtaim uit Dubai.

Dalt Vila

Het mooiste stukje van Ibiza Stad is Dalt Vila. Dit is de ommuurde bovenstad die op een heuvel aangelegd is. De ommuring is in de zestiende eeuw aangebracht. Deze stenen fortificatie had als doel om de stad te beschermen tegen ongewilde gasten die de stad zouden willen veroveren. Tegenwoordig is Dalt Vila één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland Ibiza. Vooral in de zomerperiode heerst er een gezellige drukte in de oude binnenstad. Wie helemaal naar boven wil die moet niet al te slecht ter been zijn. Het uitzicht waarop je dan getrakteerd wordt maakt het wel de moeite waard. In Dalt Vila vind je behalve oude herenhuizen, het stadhuis en de Santo Domingokerk vooral ook veel winkeltjes en restaurants.

Ibiza kleding

Ibiza Stad is naast de hippiemarkten dé plek om voor zomerse kleding in Ibiza-stijl te shoppen. De prijzen lopen erg uiteen, maar dat geldt ook voor de kwaliteit van de verkochte kleding. Ga hierbij vooral op je gevoel af. Houd er sowieso rekening mee dat veel van dit soort kleding vrij kwetsbaar is en daarom geen jarenlange levensduur zullen hebben als je ze geregeld draagt.

Ibiza Stad in de avond

Wij vinden Ibiza Stad het leukste in de avond. Vooral de wijk Sa Penya, die tussen La Marina en Dalt Vila ligt, is dan erg gezellig. Hier zitten de terrassen in de zomermaanden vrijwel iedere avond vol, is het reuze gezellig in de vele bars en vind je het beste nachtleven van het eiland als je de grote clubs buiten beschouwing laat. In Sa Penya zijn een redelijk groot aantal homobars gevestigd. Als je geluk hebt kun je in dit deel van de stad een parade zien die veelal door dragqueens gehouden worden.

Wil je in het weekeinde gaan eten bij de populaire restaurants in Sa Penya, La Marina of Dalt Vila dan is reserveren geen overbodige luxe. Dit geldt zeker als je met een wat groter gezelschap aan wilt schuiven.

Tickets voor de feesten

Op verschillende plekken in Ibiza Stad kun je tickets kopen voor de beroemde clubs en feesten op het eiland. De prijzen in de voorverkoop liggen volgens ons overal zo’n beetje gelijk, maar als je een flink aantal kaarten tegelijkertijd kopt valt er vaak wel wat te onderhandelen. Wie geen tickets heeft die betaalt aan de deur vrijwel altijd meer en moet niet zelden in een (soms lange) rij gaan staan om binnen te kunnen.