De kerk en het klooster van El Carmen stammen beiden uit de achttiende eeuw. Ze werden gebouwd in opdracht van de orde van de Karmelieten in de tijd dat Menorca onder het bevel lag van de Engelse gouverneur Blakeney. Het is een neoklassieke kerk die door zijn kale voorgevel wat somber oogt. De kerk is vanbinnen bijzonder ruim van opzet maar heeft huisvest weinig bezienswaardigheden. Het enige wat het vermelden waard is, is de bijzondere bekken met wijwater. In het voormalige klooster van de kerk is vandaag de dag een markt te vinden, de bibliotheek van Mahón en worden er op het plein van klooster jaarlijks meerdere evenementen georganiseerd.

De Iglesia de Santa Maria is een achttiende-eeuwse katholieke kerk in het historische centrum van Mahón. De huidige kerk is gebouwd halverwege de achttiende eeuw gebouwd op de resten van een oudere kerk uit de veertiende eeuw. De huidige kerk is net als de vorige gebouwd in de Gotische stijl. De buitenzijde van de kerk oogt zeer eenvoudig alleen de entree is het vernoemen waard. Binnen de kerk zijn enkele prachtige en rijk decoreerde kapellen te vinden. Het bijzondere orgel van de kerk werd tijdens de Spaanse burgeroorlog zwaar beschadigd maar is tegenwoordig weer helemaal in oude glorie hersteld. Tijdens de Gracia Mare de Deu in Mahón lopen de steigerende paarden langs de Iglesia de Santa Maria. Voor de kerk zijn dan verschillende podiums gebouwd waar de notabelen van de stad plaats kunnen nemen.

De haven van Mahón behoort tot de grootste natuurlijke havens ter wereld en is de grootste van Europa. De haven heeft een totale lengte van vijf kilometer. Aan het begin van de haven is in de achttiende eeuw het fort La Mola de Menorca gebouwd om de stad en de haven tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. Een deel van de haven van Menorca is vandaag de dag ingericht voor de industrie maar het grootste deel voor recreatie. Zo kun je in de haven van Mahón verschillende rondvaarten maken of zelf op pad gaan met een kajak of boot. In de haven van Mahón zijn drie eilanden te vinden. De grootste is het eiland Illa del llatzeret. Op dit eiland was vroeger een ziekenhuis waar zeelieden eerst onderzocht werden voordat ze het eiland mochten betreden. Vanaf het historische centrum van Mahón heb je een schitterend uitzicht over de haven van de stad.

De Gracia Mare de due is het grootste feest dat jaarlijks op Menorca wordt gehouden. Op 6, 7, 8 en 9 september worden er ieder jaar in Mahón verschillende traditionele feesten georganiseerd waarbij paarden centraal staan. Zo worden er in de stad paardenraces gehouden en gaan de paarden met hun berijders steigerend door de straten heen terwijl de inwoners proberen het hart van het paard proberen aan te raken.
Deze bijzondere feesten eindigen deze dagen in Mahón maar zijn maanden daarvoor al begonnen in Ciutadelle de Menorca en hebben zo goed als iedere stad op plaats op het eiland aangedaan voordat ze uiteindelijk in Mahón aankomen. Tijdens de festiviteiten zijn de straten van Mahón afgeladen met feestende en drinkende inwoners van Menorca. Traditioneel worden er tijdens deze feesten pomadas gedronken een mix van de Xoriguer Gin en citroenlimonade.
