Vliegen naar Las Palmas

Vanuit Nederland is het vliegtuig de beste manier om naar Las Palmas te reizen. In ongeveer vier uur en twintig minuten vlieg je vanaf Schiphol Amsterdam Airport naar het internationale vliegveld van Las Palmas. Aeropuerto de Gran Canaria ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van de stad. Op jaarbasis arriveren en vertrekken hier ongeveer twaalf tot vijftien miljoen passagiers. Een deel van deze mensen komt voor zaken, familiebezoek of om andere redenen naar Gran Canaria. Het overgrote deel heeft vakantie vieren als hoofdreisdoel.

Vanuit Nederland kun je zowel met Transavia als TUI naar Las Palmas vliegen. De allergoedkoopste retourtickets kosten meestal iets boven de honderd euro per persoon. Dit zijn kale tickets zonder ruimbagage, eten of drinken. Tijdens populaire reisperiodes zoals schoolvakanties kunnen de prijzen voor vliegtickets flink oplopen, zeker als je in het weekend wil reizen. Op tijd je vliegticket naar Gran Canaria boeken is daarom het advies. Naarmate de vertrekdatum dichter in zicht komt, des te hoger de prijzen over het algemeen worden.

Als je met een pakketreis naar Gran Canaria reist, dan wordt de transfer vanaf de luchthaven van Las Palmas meestal door de reisorganisatie geregeld. Is dat niet het geval, dan ben je aangewezen op de bus, een taxi of een huurauto om vanaf het vliegveld naar de stad te reizen. Een auto- of taxirit naar het centrum van Las Palmas neemt ongeveer een half uur in beslag. Met de bus ben je gemiddeld 40 tot 55 minuten onderweg, afhankelijk van wat je eindbestemming in Las Palmas is.

Tags bij dit artikel: , ,


Las Palmas de Gran Canaria

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Las Palmas de Gran Canaria op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Las Palmas de Gran Canaria.
> Las Palmas de Gran Canaria tips en informatie


Alles over Las Palmas de Gran Canaria