Kathedraal la Seu

De kathedraal van Palma de Mallorca is zonder twijfel het mooiste en meest in het oog springende gebouw van de stad. De ligging van de kathedraal is al net zo bijzonder als de kathedraal zelf. De kathedraal is tussen de dertiende en de zestiende eeuw gebouwd op een kleine verhoging die uitkijkt over de Middellandse Zee. De kathedraal is gebouwd in de voor Mallorca typische Catalaans-Gotische stijl. De combinatie van deze stijl, de ligging en het prachtige gebrandschilderde glas zorgen ervoor dat de Kathedraal la Seu het imposantste bouwwerk van Palma de Mallorca is.
De binnenzijde van de kathedraal is al even bijzonder als de buitenzijde. De binnenzijde bestaat voornamelijk uit een immens schip met aan de zijkant enkele kapellen. Een van de mooiste kapellen staat naast het altaar en stamt uit de achttiende eeuw. De restauratie in de achttiende en negentiende eeuw is gedeeltelijk door Antoni Gaudí gedaan. Hij ontwierp onder andere de kroonluchters en de kroon boven het spreekgestoelte. De meest ingrijpende verandering die Gaudí hier doorvoerde was het herkleuren van de gebrandschilderde ramen. De kathedraal la Seu is dagelijks geopend en tegen een entreeprijs te bezoeken.

Tags bij dit artikel:


Palma de Mallorca

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Palma de Mallorca op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Palma de Mallorca.
> Palma de Mallorca tips en informatie


Alles over Palma de Mallorca