Passeig de Born

Aan deze prachtig met bomen omzoomde straat vind je enkele van de meest luxe winkels van Palma de Mallorca en de beste restaurants. Aan de Passeig de Born is tevens de gallerie Ca’n Solleric te vinden. Overdag kun je hier heerlijk in de schaduw van de bomen van heerlijke tapas en het voorbij trekkende publiek genieten. In de avonduren worden er extra terrassen bijgezet en gaat de hele straat leven. Onder de bomen zijn lange banken te vinden waar je rustig kan genieten van pracht die deze straat te bieden heeft. Op de Passeig de Born zijn er altijd wel één of twee straatartiesten te vinden.
De straat is gebouwd in de negentiende eeuw op de plek waar er eerst een opgedroogde rivierbedding te vinden was. Aan het begin van de straat zijn twee sfinxen te vinden waardoor de straat nog meer allure krijgt. Tijdens de dictatuur van Franco werd de naam van de straat veranderd maar tegenwoordig heeft iedereen het weer over Born.

Tags bij dit artikel: , ,


Palma de Mallorca

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Palma de Mallorca op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Palma de Mallorca.
> Palma de Mallorca tips en informatie


Alles over Palma de Mallorca