Plaza de Toros

Wat je mening over stierenvechten ook is de Plaza de Toros van Ronda is een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben als je een bezoek brengt aan Ronda. De arena stamt uit de tweede helft van de achttiende eeuw en is te vinden in het westelijke deel van het historische centrum van Ronda. De Plaza de Toros heeft een diameter van 66 meter en is in zijn geheel omringt door een dubbele tribune die gedecoreerd is met 136 pilaren en 66 bogen. Een groot deel van de eerste verdieping van de arena wordt ingenomen door de koninklijke loges. Deze zijn prachtig versierd met Arabische tegels.
In de catacomben van de stierenvechtersarena is vandaag de dag een museum te vinden dat in zijn geheel gewijd is aan het stierenvechten en alles wat erbij komt kijken.
Tijdens je bezoek kun je een goed kijkje achter de schermen nemen om te zien hoe de stieren vooraf naar de arena werden vervoerd en op wat voor manier ze net voor het gevecht werden opgesloten.
Plaza de Toros kan tegenwoordig tegen betaling van een kleine entree vrij bezocht worden.

Tags bij dit artikel: , , ,


Ronda

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Ronda op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Ronda.
> Ronda tips en informatie


Alles over Ronda