Puente Nuevo

De Puente Nuevo is misschien wel de bekendste en mooiste brug van Spanje. Het is de grootste brug over de Tajo de Ronda en verbindt de wijken Mercadillo en La Cuidad met elkaar. De brug is een indrukwekkende 98 meter hoog en is enkele tientallen meters lang. De Puente Nuevo oftewel nieuwe brug is de vervanger van de in 1740 ingestorte brug. De bouw van de brug startte in 1751, maar het zou 42 jaar duren voordat de huidige brug werd voltooid. In de brug was vroeger een gevangenis te vinden. Deze gevangenis werd tijdens de Spaanse Burgeroorlog gebruikt om tegenstanders van het regime te martelen en op te sluiten. Veel van de gevangen zijn uiteindelijk uit het raam naar beneden gegooid.
Tegenwoordig is de Puente Nuevo de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid van Ronda. Het hele jaar zijn er drommen toeristen te vinden op de brug om te genieten van het geweldige uitzicht. Het beste zicht op de brug heb je vanuit het dal. Hiervoor moet je dan wel een behoorlijk stuk afdalen en later weer omhoog klimmen.

Tags bij dit artikel: ,


Ronda

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Ronda op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Ronda.
> Ronda tips en informatie


Alles over Ronda