Camp Nou

Camp Nou is de thuisbasis voor FC Barcelona, de grootste club van de stad en al jaren één van de grootste clubs van Europa. Het stadion is tevens de thuisbasis voor het Catalaanse elftal. Het stadion is alle dagen te bezoeken, behalve op de dagen dat één van de clubs een thuiswedstrijd speelt. Op deze dagen is het natuurlijk wel mogelijk om een kaartje voor een wedstrijd te kopen. Zelf vermoed ik dat dit nog leuker is dan een rondleiding door het stadion en het FC Barcelona museum.

Buiten het stadion kun je een kaartje kopen waarna je via een trap en een loopbrug het stadion binnenloopt. Je komt het stadion binnen in het Museum Josep Lluís Núñez. In dit naar de vroegere clubpresident vernoemde museum kom je alles te weten over de lange clubhistorie van FC Barcelona. Via interactieve schermen kun je de belangrijkste momenten van de club nabeleven. In het museum zijn tevens alle prijzen die de club ooit gewonnen heeft te bewonderen. Je kunt hier zelfs met je favoriete spelers op de foto.

Na even in het museum te hebben rondgelopen vervolg je de Barcelona experience door de catacomben van Camp Nou. Je komt dan onder andere langs de persruimte en de kleedkamer van de tegenstander. Het hoogtepunt van de Barcelona experience is als je door de spelerstunnel het veld op mag lopen. Dit mag natuurlijk alleen maar op het eerste stukje voor de dugouts, maar dat maakt het niet minder spectaculair.

Koop je kaartjes voor het bezoek aan Camp Nou op voorhand online.

Tags bij dit artikel: ,