Museu Blau

Het Museu Blau of Museu de Ciències Naturals de Barcelona is hét museum voor natuurwetenschappen van Barcelona. Het museum is sinds 2011 in het nieuwe complex in de wijk Fórum te vinden. Hiervoor was het museum gevestigd in het Parc de la Ciutadella. Het is een immens museum dat in totaal meer dan 9.000 vierkante meter beslaat. In het museum worden, naast de vaste tentoonstelling ‘Planeta vida’, meerdere tijdelijke tentoonstellingen en workshops gehouden.
Onder de vaste collectie van het museum bevinden zich talloze prachtig opgezette exotische diersoorten. De statig opgezette leeuw die in het museum te vinden is wordt vaak als boegbeeld van reclamecampagnes voor het museum gebruikt. Het museum is in drie onderdelen verdeeld. De biografie van de aarde, de aarde vandaag en het scheikundig eiland.
De architectuur van het museum is al een attractie op zich. Het gebouw is ontworpen door het architectenbureau Herzog & de Meuron. Het museum is, zoals je al zou verwachten, bijna helemaal blauw, afgewisseld met reflecterende stukken en delen die het licht lijken te absorberen.

Tags bij dit artikel: